Sluiten

De stranden van Bonaire

stranden

Bonaire is een geweldige strandbestemming. De verschillende stranden op het eiland hebben ieder hun eigen karakteristieken en hun eigen publiek. Sommige stranden bestaan uit grote kiezels, ander stranden bestaan hoofdzakelijk uit fijn zand, wat zorgt voor het uiterlijk wat velen met Caribische stranden associëren. In tegenstelling tot buureilanden Aruba en Curaçao kent Bonaire geen langere uitgerekte stranden. Eerlijk gezegd vinden de meeste Bonairebezoekers dat helemaal prima. Hoeveel vierkante meter strand heb je immers nodig? Juist de intiemere sfeer van de Bonairiaanse stranden maakt deze stranden zo leuk.

1000 Steps Beach

1000 Steps Beach

1000 Steps Beach is een idyllisch strand aan de westkust van Bonaire. Heis is een van de beste spots om te snorkelen en duiken. Met wat geluk spot je hier zeeschildpadden.

bekijk strand

Horeca en voorzieningen

Ga je naar een strand op Bonaire? Houd dan het woord ‘zelfvoorzienend’ in je achterhoofd. De meeste stranden hebben geen horeca of andere voorzieningen. Strandwachten, terrasjes, douches en toiletten zul je op de meeste stranden tevergeefs zoeken. Hier neemt men de eigen koelbox mee naar het strand.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Er zijn een aantal beachclubs die je pamperen. De ene beachclub is de andere niet. De Bonaire vibe zie je terug in The Hangout Beachbar van Jibe City en Windsock The Beach. De luxere Ocean Oasis Beach Club trekt een ander publiek. Hier kun je cabanas huren, nippen aan cocktails en genieten van luxere hapjes.

Meestal gratis toegang

De meeste stranden op Bonaire zijn vrij toegankelijk. Sommige stranden zijn door een resort aangelegd of zijn alleen tegen betaling van een entreeprijs toegankelijk. Denk aan Sorobon Beach, het strand bij Harbour Village, het strand bij het Plaza Resort en het strand van het Chocogo Dive & Beach Resort. Officieel kent Bonaire het concept privéstranden niet en mag iedereen tot aan de waterlijn komen. In de praktijk zorgen de uitbaters van beachclubs en accommodaties dat dit amper gebeurt of kan gebeuren.

Gelukkig zijn er voldoende stranden die je zonder enige barrière kunt bezoeken. Daar betaal je geen toegang, maar heb je ook amper of geen voorzieningen. Het is dus helemaal aan jou hoe jij jouw dag op het strand in wilt vullen.

Parkeren

De parkeervoorzieningen verschillen van strand tot strand. Sommige stranden bieden amper parkeerplek, terwijl je op andere stranden altijd wel een plekje kunt vinden. Bij sommige stranden kun je langs de openbare weg parkeren. Er zijn ook stranden waar je de auto op het strand zelf parkeert, zoals bijvoorbeeld bij Zoutpier. Daar is het handig om een pick-up, een SUV of in ieder geval een auto met wat meer bodemvrijheid te hebben.